0730-074-765 anne.matei@gmail.com

Cum se desfășoară o ședință

de Terapie Bowen?

Pacientul poate fi culcat pe un pat sau pe o masă de masaj, acoperit, într-o poziţie confortabilă, dar tratamentul Bowen se poate aplica şi unui pacient aşezat pe scaun.

Un tratament Bowen constă în aplicarea unor mişcări delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte uşoară. Prin aplicarea acestor mişcări se transmit mesaje corpului, prin intermediul sistemului nervos, recuperând memoria celulară a unei stări ideale de relaxare şi echilibru.

Între secvenţele de mişcări există câteva minute de pauză, timp în care pacientul se odihneşte, singur. Aceste pauze sunt foarte importante şi dau un caracter unic acestei terapii, deoarece oferă corpului posibilitatea de a prelucra mesajele declanşate de mişcările Bowen şi de a iniţia procesul de vindecare.

Mişcările delicate şi totuşi puternice ale acestei terapii trimit impulsuri neurologice la creier, care trimite imediat răspunsuri de relaxare musculară şi reducere a durerii. Mişcările creează fluxuri de energie. Impulsurile trimise prin sistemul nervos reamintesc organismului să-şi recapete mişcările normale la nivelul articulaţiilor, muşchilor şi tendoanelor. Aceasta ajută la îndepărtarea spasmelor musculare şi îmbunătăţeşte fluxul sangvin şi limfatic. Terapia Bowen ajută organismul să-şi revină la starea de echilibru prin intermediul sistemului nervos şi bioenergetic.

Terapeuţii Bowen nu realizează diagnosticarea problemelor. Această terapie doar ajută trupul să urmeze legile naturale care stau la baza funcţionării sale armonioase, ca un întreg. Inteligenţa naturală, înnăscută a trupului decide ceea ce îi este necesar pentru a-şi reveni.

Efectele după o şedinţă durează în general între 5 şi 10 zile. Organismul, odată începând activitatea de vindecare, continuă să lucreze şi în zilele următoare. Pacientul poate raporta o stare de bine imediat după şedinţa de tratament. Durerile acute, în general problemele musculare şi osoase, se pot remedia imediat, între una şi cinci şedinţe. Problemele mai grave, afecţiunile cronice pot necesita o perioadă mai lungă de tratament, dar rezultate favorabile apar curând. Este o tehnică extrem de simplă în aplicare şi totuşi sofisticată în esenţă. Nu este deloc invazivă şi este foarte uşor de aplicat. Nu are nici un fel de contraindicaţii. Terapia Bowen nu poate face rău! Pacientului i se recomandă ca după aceste şedinţe să facă plimbări, să nu stea aşezat mai mult de jumătate de oră, în ziua primirii tratamentului, pentru a nu opri circulaţia limfatică, să bea cel putin 2 litri de apă pe zi pentru a ajuta organismul să elimine toxinele.

Sănătatea este o comoară pe care puţini ştiu să o preţuiască deşi aproape toţi se nasc cu ea.

Hipocrate